کاهش نور خورشید ، استفاده بیش از حد از هدفون و زندگی اجتماعی محدود از عواملی هستند که به تدریج باعث کوچک شدن مغز و زوال عملکرد شناختی میشوند.
به گزاشر خط سلامت مهم است که با اصلاح این عادات، سلامت مغز خود را حفظ کرده و از ابتلا به مشکلاتی مانند افسردگی و زوال عقل پیشگیری کنید.
ارتباط عادت های روزمره با عملکرد مغز
سبک زندگی مدرن بیصدا مغز ما را کوچک میکند و بر حافظه و عملکرد شناختی تأثیر میگذارد. از کمخوابی و مصرف بیش از حد کافئین و الکل گرفته تا انزوای اجتماعی و آلودگی صوتی، این عادتها تاثیر خود را میگذارند. زیادهروی در خوردن غذاهای ناسالم و کمبود نور خورشید این موضوع را تشدید میکند و به طور بالقوه منجر به افسردگی و زوال شناختی میشود.
با گذشت زمان، عادات سبک زندگی مدرن ممکن است آگاهانه یا ناآگاهانه به مغز آسیب برساند و باعث کوچک شدن آن شود. خواه همیشه نشستن روی صفحه نمایش باشد یا زیادهروی در خوردن غذاهای ناسالم، برخی عادات خطرناک و بد میتوانند به مهمترین اندام بدن ما آسیب برسانند. در اینجا لیستی از 7 عادتی است که مغز ما را کوچک میکنند:
کمخوابی
با زندگی شبانه شیک، افراد بیشتری بیرون رفتن یا مهمانیهای آخر شب را در اولویت قرار میدهند و باعث میشود خواب خوب شبانه را از دست بدهند. به تعویق انداختن چرخه خواب هر چند وقت یکبار اشکالی ندارد، اما اغلب حذف یک خواب کامل 8 ساعته باعث اختلال در استراحت مغز میشود و کمخوابی به مغز آسیب میزند.
مصرف کافئین یا الکل
افرادی کافئین یا الکل مصرف میکنند، به مغز خود آسیب میرسانند. این عادات حافظه شما را بدتر میکند و باعث بیماری قلبی، دیابت، سکته مغزی، فشار خون بالا میشود و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل را افزایش میدهد.
صرف زمان زیادی برای تنهایی
زمانی که مدت زیادی را تنها میگذرانید، مغز شما به آرامی شروع به واکنش نشان دادن میکند. مغز یکی از اعضای بدن است که باید فعالانه کار کند و هنگامی که این فعالیت کاهش مییابد، مغز با کاهش عملکرد خود سازگار میشود و این موجب کوچک شدن آن میشود. طبق گفته سازمان بهداشت جهانی، برای فعال نگه داشتن مغز باید کمی بیشتر از حد معمول اجتماعی شوید.
بلند کردن بیش از حد هدفون
گوش یکی از قسمتهای بسیار حساس بدن است. استفاده از هدفون برای پخش موسیقی بلند ممکن است به طور دائمی به شنوایی شما آسیب برساند و اگر بیش از 30 دقیقه به گوش شما فشار بیاید، نه تنها بر کاهش شنوایی تأثیر میگذارد بلکه باعث کاهش حافظه و آسیب به بافتهای مغز میشود. دلیل این امر این است که مغز باید سختتر کار کند تا بفهمد چه چیزی در اطراف گفته میشود.
پرخوری یا خوردن بیش از حد غذاهای ناسالم
مغز علاوه بر حافظه و سلامت روان، با سلامت روده نیز ارتباط دارد و ممکن است در صورت مصرف بیشتر مواد غذایی ناسالم نسبت به جایگزینهای سالم، عملکرد مغز کند یا کاهش یابد.
خوردن غذاهای ناسالم مانند چیپس، همبرگر، پیتزا، نوشابه و سیبزمینی سرخ کرده میتواند عملکرد مغز را کاهش دهد.
کمبود نور خورشید
بسیاری از ما انجام هرگونه ورزش یا فعالیت بدنی در زیر نور آفتاب را متوقف کردهایم و این به دلیل شرایط کاری است. یا به طور تمام وقت در محیطهای دارای تهویه مطبوع هستیم یا ترجیح میدهیم به دلیل گرمای شدید یا ترافیک در روز از خانه بیرون نرویم. بدون نور طبیعی کافی، مغز ممکن است کند شود و موجب افسردگی گردد.
مطالعات تحقیقاتی بسیاری توسط سازمانهای بهداشتی مختلف نشان میدهد که نور خورشید به عملکرد خوب مغز کمک میکند.
این عادات خطرناک به تدریج باعث کوچک شدن مغز شما میشوند. برای حفظ سلامت مغز و جلوگیری از مشکلات شناختی و حافظه، اصلاح این عادات بسیار مهم است.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است