موز حاوی فیبر غذایی است که برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است و میتواند به بهبود عملکرد روده کمک کند.
به گزارش خط سلامت در واقع، فیبر موجود در موز توسط روده کوچک هضم نشده و مستقیماً به روده بزرگ منتقل میشود، جایی که به حرکات روده کمک میکند و به بهبود فرآیند هضم کمک میکند.
آیا موز واقعاً باعث یبوست میشود؟
احتمالاً این حرف را شنیدهاید: موز باعث یبوست میشود. بسیاری از افراد بر این باورند که مصرف موز میتواند باعث مشکلات گوارشی شده و دفع را سخت کند. اما آیا این ادعا بر پایه علم است یا فقط یک باور اشتباه؟ پاسخ این است که این تصور نادرست است.
یک متخصص تغذیه میگوید: این باور که موز باعث یبوست میشود، کاملاً اشتباه است. موز سرشار از ویتامینها و مواد مغذی است و مقدار زیادی فیبر دارد که به عملکرد صحیح دستگاه گوارش کمک میکند. فیبرهای موجود در موز در روده کوچک هضم نمیشوند و مستقیماً به روده بزرگ منتقل میشوند، جایی که به حرکت روده و هضم بهتر غذا کمک میکنند. بنابراین، مصرف موز تأثیر مثبتی بر سلامت گوارش دارد.
موز نارس و مشکلات احتمالی
اگرچه موز رسیده برای بهبود گوارش مفید است، موز نارس ممکن است به دلیل داشتن نشاستههای غیرقابل هضم، در برخی افراد باعث احساس سنگینی یا نفخ شود. این نوع نشاسته بهعنوان فیبر عمل کرده و برای سلامتی مفید است، اما روده ممکن است با مصرف همزمان مقادیر زیاد آن، به سختی آن را پردازش کند.
در طول فرآیند هضم، ممکن است فیبر موجود در موز گاز تولید کند که باعث احساس نفخ یا باد معده میشود. اگرچه این موضوع ممکن است ناخوشایند باشد، اما به معنای ایجاد یبوست نیست و آسیبی به بدن نمیرساند.
بنابراین، برخلاف باورهای رایج، موز نهتنها باعث یبوست نمیشود، بلکه با فیبر موجود در خود میتواند حرکات روده را بهبود داده و بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است