مومیایی باردار که گفته می‌شد سرطان دارد، نه باردار بود و نه سرطان داشت!

خط سلامت: نتایج یک تحقیق جدید نشان داد مومیایی‌ای که مدت‌ها تصور می‌شد متعلق به یک زن باردار مبتلا به سرطان است، در واقع نه باردار بوده و نه مبتلا به سرطان. این مومیایی با استفاده از تکنیک‌های خاص مومیایی‌شدن به گونه‌ای دست‌کاری شده بود که چنین تشخیصی را ایجاد کرده بود. تحلیل‌های جدید از طریق تصویربرداری پیشرفته نشان داد که این تصورهای اولیه اشتباه بوده و حقیقتی کاملاً متفاوت وجود دارد.

مومیایی باردار که گفته می‌شد سرطان دارد، نه باردار بود و نه سرطان داشت!

مومیایی‌ای که در گذشته تصور می‌شد متعلق به یک زن باردار مبتلا به سرطان است، در واقع هیچ‌کدام از این ویژگی‌ها را نداشت. این نتیجه‌گیری جدید که بر اساس تحقیقات پیشرفته سی‌تی اسکن به دست آمده، همه‌ی فرضیات قبلی را رد کرده و نشان می‌دهد که این مومیایی با استفاده از تکنیک‌هایی مومیایی شده که شبیه به وضعیت بارداری و سرطان است.

به گزارش خط سلامت این مومیایی که در اصل به قرن اول پیش از میلاد تعلق دارد، در مصر پیدا شده بود و مدت‌ها تصور می‌شد که یک زن جوان در حال مرگ از سرطان بوده و جنینی در شکم او وجود دارد.

در سال‌های گذشته، تحقیقاتی که در مورد این مومیایی انجام شده بود، به این نتیجه رسیده بودند که فرد مومیایی شده باردار بوده و یک جنین در شکم او وجود دارد. همچنین شواهدی از وجود سرطان در بدن او گزارش شده بود.

این نتایج بر اساس تصاویری که از بدن مومیایی گرفته شده بود، به‌ویژه اسکن‌های اشعه ایکس و سی‌تی اسکن، به دست آمده بود. در این اسکن‌ها، پژوهشگران تصور کرده بودند که یک جنین به وضوح در شکم مومیایی دیده می‌شود و همچنین شواهدی از یک تومور سرطانی در ناحیه جمجمه فرد مومیایی مشاهده شده بود.

با این حال، تحقیقاتی که اخیراً انجام شده و شامل بررسی دقیق‌تر بیش از ۱۳۰۰ تصویر سی‌تی اسکن از مومیایی بود، به این نتیجه رسید که هیچ‌گونه جنینی در شکم این فرد وجود ندارد. محققان پس از بررسی مجدد تصاویر و تحلیل داده‌های جدید به این نتیجه رسیدند که آنچه به اشتباه به‌عنوان جنین شناسایی شده بود، در واقع بسته‌هایی از مواد مومیایی کردن بودند که به دلیل فرآیند مومیایی کردن، ظاهر خاصی به خود گرفته بودند.

آنچه به‌عنوان جنین تصور شده بود، به هیچ عنوان ویژگی‌های یک جنین انسانی را نداشت و هیچ ساختار آناتومیکی قابل شناسایی از جنین در بدن مومیایی وجود نداشت.

علاوه بر این، شواهدی که به‌عنوان سرطان در مومیایی گزارش شده بودند، نیز به‌طور کامل رد شدند. در گذشته گفته شده بود که تومورهایی در ناحیه جمجمه مومیایی وجود دارند که ممکن است به نوعی از سرطان نازوفارنکس اشاره داشته باشند، اما در تحقیقات جدید هیچ مدرک قاطعی برای وجود سرطان یافت نشد.

محققان همچنین اشاره کردند که آسیب‌هایی که در ناحیه جمجمه مشاهده شده بود، احتمالاً ناشی از فرایند مومیایی کردن و استخراج مغز بوده‌اند و نه یک بیماری سرطانی.

این تحقیقات جدید نه‌تنها فرضیات قبلی را رد کردند، بلکه به یک اختلاف علمی چهار ساله پایان دادند. این تحقیقات باعث شده‌اند که تمام شواهد و تفسیرهای مربوط به بارداری و سرطان در این مومیایی به طور رسمی به‌عنوان اشتباه شناخته شوند.

اما محققان همچنین بر این نکته تأکید کردند که باید در آینده توجه بیشتری به شرایط بهداشتی و سلامت مادر و کودک در دوران مصر باستان معطوف شود، به‌ویژه با توجه به اینکه همچنان علاقه زیادی به پرونده‌های مومیایی‌های مربوط به بارداری و مرگ‌های ناشی از بیماری‌ها وجود دارد.

نتیجه‌گیری نهایی این تحقیق این است که در حالی که این مومیایی هیچ‌گونه شواهدی از بارداری یا سرطان نداشت، اما همچنان اطلاعات زیادی می‌تواند در مورد روش‌های مومیایی کردن و سلامت مردم در دوران باستان به ما بدهد.

این مطالعه و تحلیل‌های جدید نه‌تنها درک ما را از فرهنگ مصر باستان و روش‌های مومیایی کردن تقویت می‌کند، بلکه به بررسی دقیق‌تر آثار باستانی و تفسیر درست شواهد علمی در این زمینه کمک می‌کند.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
  • 00:00
    00:00
اتاق درمان