میسو چیست؟ + آشنایی با خواص شگفت انگیز این ماده غذایی

خط سلامت: میسو، یک غذای تخمیر شده است که از سویا و غلات تهیه می‌شود و به‌عنوان چاشنی در آشپزی ژاپنی استفاده می‌شود. میسو انواع مختلفی دارد که بر اساس غلات مورد استفاده در فرآیند تولید، مانند برنج، جو، و مخلوط میسو طبقه‌بندی می‌شوند.

میسو چیست؟ + آشنایی با خواص شگفت انگیز این ماده غذایی

میسو ، یک غذای تخمیر شده و محبوب در آشپزی ژاپنی ، دارای مزایای سلامتی زیادی است. این چاشنی غنی از پروبیوتیک‌ها و آنتی‌اکسیدان‌هاست که به بهبود سلامت روده و قلب کمک می‌کند و ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

به گزارش خط سلامت در این مقاله به بررسی مزایای سلامتی میسو و نکات مهم در مصرف آن می‌پردازیم.

مزایای میسو برای سلامتی

این ماده غذایی حاوی پروتئین‌های سویا، سدیم، مقدار کمی ویتامین و مواد معدنی، و ترکیبات غیر مغذی است که خواص سلامتی خاصی دارند. به‌عنوان یک غذای تخمیر شده، میسو شامل پروبیوتیک‌هایی است که به بهبود سلامت روده کمک می‌کنند. همچنین، میسو غنی از آنتی‌اکسیدان‌هاست که می‌تواند آسیب‌ها را کاهش دهد و به ترویج سلول‌های سالم کمک کند.

خواص آنتی‌اکسیدانی

غذاهای تخمیر شده از جمله میسو حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی هستند. آنتی‌اکسیدان‌ها به پیشگیری از آسیب سلولی و بیماری‌ها کمک می‌کنند و با خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد، که ترکیبات طبیعی حاصل از متابولیسم هستند، عمل می‌کنند. رادیکال‌های آزاد همچنین به عنوان واکنشی به عوامل خارجی مانند آلودگی، نور ماوراء بنفش، و سیگار کشیدن تولید می‌شوند.

استرس اکسیداتیو، که به وضعیت بدنی اشاره دارد که می‌تواند باعث آسیب سلولی و ایجاد بیماری شود، زمانی رخ می‌دهد که سطح رادیکال‌های آزاد بیش از حد بالا برود. مصرف غذاهای غنی از آنتی‌اکسیدان مانند میسو به کنترل رادیکال‌های آزاد و کاهش خطر بیماری‌ها کمک می‌کند.

بهبود سلامت روده

غذاهای تخمیر شده با استفاده از میکروارگانیسم‌هایی مانند باکتری‌ها و مخمرها تهیه می‌شوند. این میکروارگانیسم‌ها مواد غذایی را متابولیزه کرده و محصولات تخمیر شده‌ای مانند کفیر، میسو و کامبوجا تولید می‌کنند. محصول نهایی دارای طعمی متمایز و حاوی باکتری‌های مفیدی است که می‌تواند سلامت روده را بهبود بخشد.

میسو حاوی پروبیوتیک‌هایی مانند گونه‌های باکسیلوس است که برای انسان‌ها مفید هستند. پروبیوتیک‌ها می‌توانند با مهار پاتوژن‌ها (باکتری‌های بیماری‌زا)، تولید ترکیبات میکروب‌کش، حمایت از سد روده، و بهبود جذب مواد مغذی به سلامت روده کمک کنند.

پروبیوتیک‌ها همچنین ممکن است به بهبود طیف وسیعی از مشکلات سلامتی، از جمله بیماری‌های روده، اسهال مرتبط با آنتی‌بیوتیک، یبوست، و شرایط مربوط به آلرژی مانند درماتیت آتوپیک کمک کنند.

حمایت از سلامت قلب

مصرف میسو ممکن است به سلامت قلب کمک کند. با اینکه میسو حاوی سدیم بالایی است، اما همچنین غنی از فیبر و ترکیبات سلامتی‌محور است که می‌توانند از سلامت قلب حمایت کنند.

یک مطالعه کنترل شده تصادفی به بررسی تأثیر سوپ میسو بر فشار خون شبانه پرداخته است. افرادی که فشار خون کمی بالا یا مرحله ۱ فشار خون بالا داشتند، یا سوپ میسو (حاوی ۳.۸ گرم نمک) یا سایر غذاهای سویا با میزان نمک بسیار کمتر (۰.۲ گرم نمک) مصرف کردند.

هر دو نوع غذا مواد مغذی مشابهی داشتند، اما میسو فیبر و سدیم بیشتری داشت. پس از هشت هفته، افرادی که سوپ میسو مصرف کرده بودند، فشار خون شبانه کمتری داشتند. فشار خون روزانه آن‌ها نسبت به افرادی که سایر غذاهای سویا مصرف کرده بودند، تغییر نکرد.

شواهد قوی نشان می‌دهد که مصرف زیاد سدیم خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد. در حالی که سوپ میسو ممکن است فشار خون را کاهش دهد، اما اثرات آن محدود بوده و نیاز به تحقیق بیشتری دارد.

خطر سرطان را کاهش می دهد

این‌که محصولات سویا خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند یا به آن کمک می‌کنند، مدت‌هاست که مورد بحث است. یک مرور تحقیق نشان داد که هیچ ارتباطی بین مصرف محصولات سویا و مرگ و میر ناشی از سرطان وجود ندارد. این نتیجه بر اساس هفت مطالعه همگن است که پیگیری‌هایی بین ۷ تا ۱۸ سال انجام داده‌اند و تغییرات طولانی‌مدت سلامتی شرکت‌کنندگان را در ارتباط با مصرف محصولات سویا ردیابی کرده‌اند.

یک مرور اخیر دیگر نشان داد مصرف بالای محصولات سویا با کاهش خطر سرطان مرتبط است. با این حال، هیچ ارتباط معناداری بین خطر سرطان و اثرات فردی مصرف سوپ میسو، محصولات تخمیر شده سویا، محصولات غیر تخمیر شده سویا، و خمیر سویا پیدا نشد.

تحقیقات دیگر نشان داده‌اند محصولات سویا با سرطان معده مرتبط هستند. در حالی که برخی شواهد نشان می‌دهند مصرف محصولات سویا می‌تواند خطر سرطان معده را کاهش دهد، شواهد دیگری نیز وجود دارد که نشان می‌دهد غذاهای حاوی سدیم بالا می‌توانند به خطر ابتلا به آن کمک کنند. به‌عنوان مثال، افرادی که روزانه سه تا چهار کاسه سوپ میسو مصرف می‌کردند، ۶۰٪ بیشتر از کسانی که این کار را نمی‌کردند، در معرض خطر سرطان معده قرار داشتند.

تأثیرات محصولات سویا، از جمله میسو، بر سرطان هنوز مشخص نیست.

ارزش غذایی میسو

میسو حاوی بسیاری از مواد مغذی است، اما معمولاً در مقادیر کمتری مصرف می‌شود. یک قاشق غذاخوری میسو شامل:

کالری: ۳۴

پروتئین: ۲.۲ گرم (g)

چربی اشباع: ۰.۲ گرم

چربی غیر اشباع: ۰.۷ گرم

سدیم: ۶۳۴ میلی‌گرم (mg)

کربوهیدرات: ۴.۳ گرم

فیبر: ۰.۹ گرم

شکر: ۱.۱ گرم

اگرچه مقادیر کم میسو ویتامین‌ها و مواد معدنی قابل توجهی (به‌جز سدیم) ارائه نمی‌دهد، اما میسو حاوی مقدار زیادی ترکیبات غیر مغذی به نام ایزوفلاوون‌هاست که با مزایای سلامتی مختلف مرتبط هستند.

میسو حاوی مقدار زیادی سدیم است. فقط یک قاشق غذاخوری میسو حاوی ۶۳۴ میلی‌گرم سدیم است که بیشتر از یک‌چهارم حد مجاز روزانه سدیم (۲،۳۰۰ میلی‌گرم) است. محدود کردن مصرف سدیم به‌ویژه برای افرادی که به بیماری‌های قلبی مبتلا هستند یا در معرض خطر ابتلا به این بیماری‌ها قرار دارند، بسیار مهم است.

عوارض جانبی میسو

مصرف زیاد سدیم با افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری قلبی، سرطان معده، پوکی استخوان و بیماری‌های کلیوی مرتبط است. با این حال، می‌توانید میسوی کم‌نمک را پیدا کنید که ۲۵-۵۰٪ کمتر از میسوی معمولی سدیم دارد. اگر واقعاً می‌خواهید میسو بخورید، می‌توانید با تنظیم دیگر منابع سدیم در رژیم غذایی خود، آن را مصرف کنید.

مواد آلرژی‌زای اصلی غذایی شامل شیر، تخم‌مرغ، غذاهای دریایی، بادام‌زمینی، گندم و سویا هستند. میسو از سویا، برنج یا جو تهیه می‌شود. اگر به گندم (که در محصولات گندمی یافت می‌شود) یا سویا آلرژی دارید، باید با احتیاط با میسو رفتار کنید، زیرا می‌تواند واکنش‌های آلرژیک جدی ایجاد کند.

اگر تنها آلرژی یا عدم تحمل شما به گلوتن است، می‌توانید میسوی بدون گلوتن پیدا کنید.

محصولات تخمیر شده حاوی موجودات زنده‌ای به نام پروبیوتیک‌ها هستند. اگرچه نادر است، اما شرایط محیطی کنترل نشده در طول فرآیند تخمیر می‌تواند باعث رشد باکتری‌های مضر در میسو شود که منجر به شیوع میکروبی شود.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست