دلیل اصلی تمام خارش های بدن

خط سلامت: خارش بدن می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از دلایل رایج خارش، واکنش‌های آلرژیک به مواد غذایی، داروها یا موادی است که با پوست تماس پیدا می‌کنند. همچنین، خشکی پوست به ویژه در فصل‌های سرد و خشک سال می‌تواند باعث خارش شود.

دلیل اصلی تمام خارش های بدن

خارش بدن می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و برای تشخیص علت دقیق آن، معمولاً نیاز به بررسی دقیق‌تر و مشاوره با پزشک وجود دارد. برخی از دلایل شایع خارش بدن عبارتند از:

1. خشکی پوست: یکی از معمول‌ترین دلایل خارش، خشکی پوست است که می‌تواند به دلیل شرایط آب و هوایی یا استفاده از صابون‌ها و شوینده‌های نامناسب باشد.

2. آلرژی: واکنش‌های آلرژیک به غذاها، داروها، یا مواد موجود در محیط می‌تواند باعث خارش شدید شود.

3. بیماری‌های پوستی: بیماری‌هایی مانند اگزما، پسوریازیس، و درماتیت می‌توانند باعث خارش شوند.

4. عفونت‌ها: عفونت‌های قارچی یا باکتریایی در پوست نیز ممکن است باعث خارش شوند.

5. بیماری‌های سیستمیک: برخی از بیماری‌های داخلی مانند بیماری‌های کبدی، کلیوی، یا تیروئید نیز می‌توانند باعث خارش شوند.

6. نیش حشرات: نیش حشرات مانند پشه یا کنه می‌تواند منجر به خارش موضعی شود.

برای درمان خارش، مهم است که علت اصلی آن شناسایی شود. در موارد ساده، ممکن است تغییر در محصولات بهداشتی یا استفاده از مرطوب‌کننده‌ها کمک‌کننده باشد. اما در موارد پیچیده‌تر، مشاوره با پزشک و استفاده از داروهای خاص ممکن است لازم باشد.

دلیل خارش پوست و لذت بخش بودن آن

مطالعات اخیر نشان می دهد که خارش ها بیشتر از آن که فکر می کنیم مربوط به گیرنده های عصبی می باشند. خارش؛ حسی است که ما همه با آن آشنایی داریم که با خراش یا مالش ملایم پوست تسکین میابد. برخی از خارش های آزاردهنده با پماد های موضعی و در موارد شدیدتر با دارو های خوراکی قابل درمان هستند.

مطالعات اخیر نشان می دهد که برخی خارش ها بیشتر از آنچه که ما تصور می کنیم به سیستم عصبی وابسته هستند. خارش ها به طور معمول حاصل ضایعات پوستی سطحی می باشند، در واقع سیستم عصبی مرکزی متصل به خارش، تحت تاثیر سایر عوامل عصبی بدن فعالیت می کند.

علت لذت خارش

سیستم عصبی محیطی و نخاعی در احساس خارش

گیرنده های خارش شامل گیرنده های هیستامینرژیک و غیر هیستامینرژیک می باشند که توسط پوست تحریک می شوند و در آخر منجر به گسترش انتقال دهنده های عصبی (سیناپس) خواهند شد.

اخیرا کشف شده است که انتقال دهنده های عصبی (سیناپس ها) به سیستم عصبی پشت نخاع هم واکنش نشان می دهند. تعدیل کننده های عصبی خارش با اتصال به گیرنده های عصبی، پیام را به سیستم عصبی محیطی و مرکزی ارسال می کنند.

سیستم مغز و درک خارش

با درک خارش توسط سیستم عصبی، مغز برای عمل خاراندن فعال می شود و خارش تسکین میابد. مطالعات اخیر در مورد خارش، درگیری قشر قدامی گیرنده های مغز (سینگولات و اینسولا)، قشر جلوی پیشانی و حتی مخچه را نشان می دهد.

این مطالعات نه تنها به بررسی آناتومی پرداخته است بلکه به بررسی ارتباط میان قشر قدامی مغز و هسته های قاعده ای مغز نیز می پردازد.

مغز و خارش

کاربرد عملی پیوند بین خارش و مغز

یک پیوند شناخته شده میان سیستم عصبی و پوست وجود دارد که مربوط به مراحل رشد و نمو می باشد. با این وجود جزییات مربوط به این پیوند هنوز مشخص نیست. اگرچه شناسایی ساختارها و متابولیسم حسی در سیستم عصبی محیطی و نخاعی مغز جالب است اما کاربرد عملی این اطلاعات کمک بزرگی به بیماران خواهد کرد.

این اطلاعات می توانند برای پیدا کردن روش های درمانی بهتر خارش، درمان بیماری پروریتوس، و در کل خارش شدید پوست و که زندگی بیماران را تحت تاثیر قرار داده است، مفید باشند.

در درمان بیماری درماتیت آتوپیک که یک اختلال پوستی شایع است، کنترل خارش از طریق مکانیسم های مرکزی انجام می شود. درمان اصلی خارش مداوم در درجه اول روی عوارض جانبی در همه بیماران تمرکز کرده است. شناسایی مناطق عصبی در خارش می تواند به درمان بهتر با اثر بخشی هدفمند کمک شایانی کند.

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست