یک دلیل اصلی که افراد ناآگاهانه رابطه‌شان را خراب می‌کنند

خط سلامت: آیا تا به حال فکر کرده‌اید چرا برخی افراد به طور مداوم در روابط خود دچار مشکل می‌شوند؟

یک دلیل اصلی که افراد ناآگاهانه رابطه‌شان را خراب می‌کنند

تحقیقات جدید نشان می‌دهد این افراد معمولاً به دلیل سبک‌ دلبستگی ناایمن ، مشکلات اعتماد و کمبود مهارت‌های رابطه‌ای، به طور ناخودآگاه رفتارهایی از خود بروز می‌دهند که به شکست روابط شان منجر می‌شود. 

به گزارش خط سلامت در این مقاله، به بررسی سه بعد اصلی خودسازماندهی در روابط پرداخته می‌شود که می‌تواند به درک بهتر این پدیده و بهبود کیفیت روابط کمک کند. شناخت این ابعاد و الگوهای رفتاری نه تنها به بهبود روابط کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به شما در ایجاد ارتباطات سالم‌تر و معنادارتر یاری رساند.

علت اصلی که ناآگاهانه روابط را خراب می کند

دلبستگی ناایمن

طبق گفته‌های راکل پیل و نرینا کالتابیانو از دانشگاه سدرن کوئینزلند، سبک دلبستگی فرد می‌تواند بخشی از توضیح اینکه چرا خود تخریبی در روابط اتفاق می‌افتد، باشد. شما ممکن است از تاریخچه‌ای در گذشته فرد نزدیک خود آگاه باشید که از این توضیح حمایت می‌کند. والدین آنها معمولاً بی‌توجه بوده‌اند و این فرزندان را به حال خود رها کرده‌اند. تعجبی ندارد که این فرد در حفظ ارتباط نزدیک با دیگران دچار مشکل است.

سبک دلبستگی ناامن یا اعتقاد به اینکه دیگران قابل اعتماد نیستند، می‌تواند باعث شود روابط بزرگسالی نیز احساس بی‌ثباتی داشته باشد. افرادی با سبک دلبستگی ناامن، علاوه بر اینکه از نزدیکی فرار می‌کنند، ممکن است به دلیل ترس از آسیب دیدن از نزدیک شدن به دیگران نیز بترسند.

با این حال، پیل و کالتابیانو معتقدند فقط سبک دلبستگی برای توضیح تمایل مزمن به تداخل در موفقیت یک رابطه کافی نیست. عامل اضافی مورد نیاز برای توضیح این رفتار شامل انگیزه‌ها است. فردی که دارای سبک دلبستگی ناامن است، با هدف حفاظت از خود در برابر آسیب‌دیدن، مسیری را آغاز می‌کند.

نویسندگان با اشاره به تحقیقات قبلی می‌گویند: افراد با سبک دلبستگی ناامن معمولاً انتظار دارند روابط شان شکست بخورد، که به نوبه خود به این معنی است که آنها کمتر احتمال دارد نگرانی‌های خود را ابراز کنند و در استراتژی‌هایی برای حل مسائل با شریک خود شرکت کنند. به عبارت دیگر، ترس از شکست یک رابطه به یک پیشگویی خودمحور تبدیل می‌شود.

اندازه‌گیری خود تخریبی در روابط

پژوهشگران با آزمایش  بر روی نمونه آنلاین ۳۲۱ بزرگسال (با میانگین سنی ۲۹ سال) با استفاده از ابزاری مبتنی بر تحقیقات قبلی شروع کردند و سپس آن را مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار دادند. سپس، آنها به یک نمونه آنلاین دوم ۶۰۸ شرکت‌کننده (با میانگین سنی ۳۲ سال) برای اجرای مقیاس اصلاح‌شده منتقل شدند. در نهایت، یک مطالعه اعتبارسنجی سوم بر روی ۴۳۶ بزرگسال (با میانگین سنی ۲۷ سال) انجام شد که نمرات مقیاس جدید را با دیگر ابزارهای مرتبط مقایسه کرد، از جمله مقیاس‌های سبک وابستگی، رضایت رابطه‌ای (برای رابطه کنونی) و مقیاس خود تخریبی مبتنی بر عملکرد. 

نتایج نشان داد سبک دلبستگی ناایمن یکی ار مهم ترین دلایل ناخودآگاه تخریب روابط است. سبک دلبستگی ناامن یا اعتقاد به اینکه دیگران قابل اعتماد نیستند، می‌تواند باعث شود روابط بزرگسالی نیز احساس بی‌ثباتی داشته باشد. افرادی با سبک دلبستگی ناامن، علاوه بر اینکه از نزدیکی فرار می‌کنند، ممکن است به دلیل ترس از آسیب دیدن از نزدیک شدن به دیگران نیز بترسند.

 

برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست
اتاق درمان