
سرطان سینه ، کابوسی خاموش که هر روز جان هزاران زن را در سراسر جهان میگیرد، اکنون با هشداری جدی از سوی محققان پزشکی مواجه شده است.
به گزارش خط سلامت آمار ابتلا و مرگومیر ناشی از این بیماری در دهههای آینده، جهشی نگرانکننده خواهد داشت و کشورهای در حال توسعه، بیشترین سهم از این فاجعه را متحمل خواهند شد.
پیشبینیهای هولناک آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان:
آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان (IARC)، وابسته به سازمان جهانی بهداشت، پیشبینی میکند که تا سال ۲۰۵۰، مرگومیر جهانی ناشی از سرطان سینه تا ۶۸ درصد افزایش یابد. همچنین، موارد ابتلا نیز ۳۸ درصد رشد خواهند کرد. این یعنی سالانه ۳.۲ میلیون مورد ابتلای جدید و ۱.۱ میلیون مرگ ناشی از سرطان سینه!
کشورهای در حال توسعه در معرض خطر بیشتر:
طبق هشدار آژانس، کشورهای در حال توسعه، بیشترین تلفات را متحمل خواهند شد. در سال ۲۰۲۲، ۲.۳ میلیون زن در سراسر جهان به سرطان سینه مبتلا شدند و ۶۷۰ هزار نفر جان باختند. آمارها نشان میدهد که از هر ۲۰ زن، یک نفر در طول زندگی خود به این بیماری مبتلا میشود که آن را به شایعترین نوع سرطان در زنان تبدیل میکند.
مقابله با بحران؛ راهکارهای پیشنهادی:
در حالی که میزان مرگومیر در برخی کشورهای ثروتمند کاهش یافته است، تنها تعداد انگشتشماری از کشورها به اهداف بهداشت جهانی برای کاهش مرگومیر دست یافتهاند. اما خبر خوب این است که با سرمایهگذاری در تشخیص زودهنگام و درمان، میتوان جان میلیونها نفر را نجات داد.
عوامل موثر در افزایش آمار ابتلا:
بر اساس مطالعات، عواملی مانند مصرف الکل و فعالیت ورزشی پایین، میتوانند در افزایش آمار ابتلا به سرطان سینه موثر باشند. همچنین، عدم دسترسی به امکانات تشخیص زودهنگام و درمان، باعث افزایش آمار مرگومیر در کشورهای در حال توسعه شده است.
پیام نهایی:
سرطان سینه، یک بحران جهانی است که نیازمند توجه و اقدام فوری است. با افزایش آگاهی، سرمایهگذاری در پیشگیری و درمان، و ایجاد دسترسی عادلانه به امکانات بهداشتی، میتوان از جان میلیونها زن در سراسر جهان محافظت کرد
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است