
محققان و دانشمندان در پازل پیچیده ذهن کودکان و نوجوانان راهی را یافته اند که باعث می شود آنها هنگام عبور از آن خوشحال ، مطمئن و موفق گذر کنند و فرمول تشویق و تنبیه هم بر همین اساس تعریف می شود.
به گزارش خط سلامت برای احساس موفقیت و غلبه بر موانع باید به نکاتی توجه کرد . مهم ترین اصل این است که والدین نباید در همه احوال با فرزندشان همراهی کنند بلکه باید به او فرصتی بدهند تا بتواند بدون اینکه در معرض انتقاد والدین اش قرار داشته باشد اشتباهات کوچکی را مرتکب شود و قدرت تصمیم گیری را در میان انتخاب های پیش روی در اختیار گیرد.
رابطه تشویق و تنبیه با اعتماد به نفس
والدینی که این شانس را به فرزند خود می دهند در واقع به او اعتماد به نفس هدیه کرده اند . کودکان در میان فضای امید به موفقیت و ترس از شکست امکان تشخیص دادن درست از نادرست و بهبود وضعیت را درک خواهند کرد. در این زمان والدین به جای اینکه به فرزند فرصت فکر کردن ندهند،باید با جملاتی انرژی بخش او را یاری کنند .
این تشویق ها به نوعی احساس غرور را در وجود او زنده نگه خواهد داشت . نویسنده کتاب تربیت فرزندان متفکر می گوید: هنگامی که کودکان احساس می کنند که در حال تصمیم گیری و ساخت یک جریان تازه قرار دارند ، حس اعتماد به نفس در آنها شکل می گیرد .
یکی از نکاتی که همواره متخصصان به والدین توصیه می کنند این است که به فرزندان شان فرصت هم صحبتی با افراد مسن تر را بدهند زیرا از طریق این شیوه کودک با شیوه های متفاوتی از فکر کردن آشنا شده و با انعطاف پذیری بیشتر با دنیای پیرامون خود برخورد خواهند کرد .
نکته دیگری که باید والدین آن را در کانون توجه خود قرار دهند این است که خیالات فرزند و آرزوهای او را هر چند که دست نیافتنی باشد مورد هجوم ،تمسخر یا انکار قرار ندهند زیرا کاهش این انتظارات نخستین ضربه را به اعتماد به نفس و دنیای ذهنی کودک وارد خواهد کرد و به جای اینکه موجب پیشرفت و پیشبرد اهداف و ارتقاء او شود او را به عقب خواهد راند . برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است.