گیاهان دارویی موثر برای درمان بیماری زرد زخم

خط سلامت: زرد زخم عفونت پوستی شایع و مسری که کوکان بیشتر مبتلا می‌شوند. علائم آن شامل زخم‌های قرمز است و درمان آن به نوع زردزخم و شدت علائم بستگی دارد.

گیاهان دارویی موثر برای درمان بیماری زرد زخم

زردزخم یکی از عفونت‌های پوستی رایج است که بیشتر اوقات به‌دلیل باکتریایی، به‌خصوص باکتری «استافیلوکوک اورئوس» یا «استاف»، بروز می‌کند و در حدود ۴ تا ۱۰ روز مسری است. دلیل نامگیری زرد زخم به این دلیل است که بعد از بروز بیماری، زخم می‌ترکد و پوسته روی آن به رنگ زرد در می‌آید.

دکتر نسیم زرین پنجه عضو هیات علمی این پژوهشکده در خصوص این بیماری عنوان کرد: زرد زخم یک عفونت پوستی مسری است که اغلب صورت، بازوها و پاها را درگیر می‌کند و بیشتر در کودکان و به‌ویژه در گروه سنی ۲ تا ۵ سال رخ می‌دهد و از طریق یک ترک یا بریدگی کوچک وارد پوست می شود و ضایعات دلمه مانند و خارش داری را بر روی پوست صورت و مناطق دیگر بدن ایجاد می‌کند. 

زردزخم

وی در ادامه افزود: علائم این بیماری، لکه های کوچک و تاول های خارش دار ریز روی صورت خصوصا در اطراف دهان و سوراخ های بینی است.

این عضو هیات علمی اظهار کرد: گیاهانی که برای درمان این بیماری موثر هستند اکلیل کوهی ، اسطوخودوس ، ریحان، برگهای اکالیپتوس و بابونه است؛ به این صورت که یک مشت از گیاهان مذکور را به مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش بخیسانید سپس آن را صاف کرده و بگذارید تا سرد شود. ۲ تا ۳ بار در روز مناطق زخم دار و آلوده را با آن شست و شو دهید.

وی تنتور پروپلیس (بره موم) را باعث بهبود زرد زخم دانست و  با بیان اینکه رعایت نکات بهداشتی خصوصا شست‌وشوی مداوم پوست، بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مسری از جمله زرد زخم است خاطرنشان کرد: شستشو با سرکه سیب که یک آتی بیوتیک طبیعی می باشد بسیار موثر است.

عوامل خطر بیماری زرد زخم

  • کودکان ۲–۱۰ سال و شیرخوران بیشترین گروه سنی در معرض خطر می‌باشند. علت این امر عدم تکامل رشد سیستم ایمنی در کودکان می‌باشد.
  • تماس مستقیم با فرد آلوده یا لوازم شخصی وی
  • محیط‌های شلوغ
  • هوای گرم و مرطوب: زرد زخم در تابستان شایعتر است.
  • شرکت در ورزش‌هایی که تماس پوست به پوست در آن‌ها وجود دارد، نظیر فوتبال و کشتی.
  • داشتن التهاب پوستی مزمن نظیر درماتیت آلرژیک.
  • بیماری‌های تضعیف‌کننده سیستم ایمنی در دیابت.

زردزخم

علائم

به‌طور معمول یک فرد مبتلا به زردزخم، شروع علائم را در عرض ۱ تا ۳ روز بعد از وارد شدن عفونت به پوستش، تجربه می‌کند. اولین نشانه زردزخم، جوش‌های قرمز است که معمولاً بر روی صورت، بازوها یا ساق پا واقع شده‌اند.

  • زردزخم غیرتاولی معمولاً باعث ایجاد جوش و خارش در روی پوست می‌شود. در ابتدا این جوش‌ها بسیار کوچک و قرمزرنگ هستند. عفونت به شکل تاول‌های کوچک پر از مایع یا ضایعاتی پر از چرک گسترش می‌یابد. پس از گذشت چند روز، تاول‌ها و جوش‌ها پاره و چرک و مایعات آن‌ها خارج می‌شود. سپس یک پوسته زردرنگ تشکیل می‌شود.
  • زردزخم تاولی، تاول‌ها و جوش‌های پر از مایع بزرگ‌تری دارد و مانند زردزخم غیرتاولی دارای پوسته زردرنگ است. این نوع زردزخم اغلب نواحی از بدن که با لباس پوشانده شده‌است را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
  • زردزخم اکتیما شدیدترین نوع زردزخم است و دارای زخم‌های عمیقی است که به لایه درم پوست گسترش یافته‌است. این نوع زردزخم نیز مانند انواع دیگر دارای پوسته زردرنگ است.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
ارسال نظر

آخرین اخبار
خط سلامت
فیلم ها
  • خط سلامت: عشق و حسادت با هم مرتبط هستند زیرا یک هورمون مشترک در این دو احساس نقش دارد. عشق احساسی است که به هورمون…

گزارش ویژه
پادکست