برخی علائم مانند خستگی مزمن، کاهش وزن غیرعمدی و تغییرات در پوست ممکن است نشانهای از بیماری جدی مانند سرطان باشند.
به گزارش خط سلامت، کوچکترین تغییرات در بدنتان میتواند نشانهای از یک بیماری جدی باشد. به علائم بدنتان توجه کنید.
علائم بدن هنگام مصرف غذا: نشانههای هشداردهنده سرطان
ما معمولاً هنگام مصرف غذا یا نوشیدنی به موادی که مصرف میکنیم توجه چندانی نداریم. اما «آد ویلیامز»، داروساز مشهور و سفیر برنامه مقابله با سرطان لوزالمعده، تأکید میکند که اگر به واکنشهای بدنمان در حین غذا خوردن دقت کنیم، ممکن است به وجود علائمی پی ببریم که نشاندهنده نوعی سرطان باشند.
علائم هشداردهنده
ویلیامز به برخی از این علائم اشاره کرده است که در زیر به آنها پرداخته میشود:
1. بلع مشکل
- اگر هنگام بلع غذا احساس درد دارید، این مشکل تنها به گلودرد یا برگشت اسید به مری مربوط نمیشود. برخی افراد این مشکل را ناشی از اضطراب شدید میدانند. این علامت میتواند به سرطانهای مری، گلو یا معده مربوط باشد.
2. سوزش معده یا سوءهاضمه دائمی
- سوزش معده همیشه به غذایی که مصرف میکنید مربوط نیست. بسیاری از مواقع این مشکل بهاشتباه به بازگشت اسید معده یا زخم معده نسبت داده میشود. با این حال، سوزش معده میتواند نشانهای از سرطان معده، مری یا لوزالمعده باشد.
3. سیری زودهنگام
- احساس سیری زودهنگام معمولاً ناشی از سندرم روده تحریکپذیر، زخم معده یا بیاشتهایی است. اما این وضعیت ممکن است نشاندهنده سرطانهای لوزالمعده، تخمدان یا معده باشد.
4. تهوع و استفراغ
- اگر پس از مصرف غذا احساس تهوع یا استفراغ میکنید، ممکن است به مسمومیت غذایی یا زخم معده فکر کنید. برخی افراد حتی درد میگرن را علت اصلی این علائم میدانند. اما این حالت ممکن است نشانهای از سرطان لوزالمعده، معده یا تومور مغزی باشد که مراکز تهوع در مغز را تحریک میکند.
5. کاهش وزن بیدلیل
- اگر بدون تلاش یا کاهش در غذای مصرفیتان لاغر شدهاید و به اضطراب یا پرکاری تیروئید مبتلا نیستید، ممکن است به سرطانهایی مانند سرطان معده، طحال، مری یا ریه مبتلا شده باشید.
6. درد شکمی
- بسیاری از مردم دردهای شکمی پس از مصرف غذا را ناشی از سنگ صفرا، سندرم روده تحریکپذیر یا زخم معده میدانند. اما دردهای شکمی میتوانند یکی از رایجترین علائم سرطان لوزالمعده باشند. اگر درد دراز کشیدن شدیدتر شود، ابتلا به سرطانهایی مانند کبد، معده یا روده نیز ممکن است.
7. تغییر در عادات روده
- یبوست میتواند علامت سرطان باشد. همچنین، اسهال و تغییر در ظاهر مدفوع نیز از دیگر علائم سرطان هستند. بهویژه اگر ظاهر مدفوع تغییر کرده و کمرنگ، چرب و چسبنده شده باشد، احتمالاً خبر از سرطان لوزالمعده میدهد.
8. یرقان
- اگر پوست و چشمهایتان زرد شده و رنگ ادرارتان تیره و مدفوعتان کمرنگ است، این وضعیت را با هپاتیت، سنگ صفرا یا بیماری کبدی اشتباه نگیرید. این علائم ممکن است نشاندهنده سرطان لوزالمعده، کبد و مجرای صفراوی باشد.
نتیجهگیری
با توجه به علائم فوق، در صورت مشاهده هر یک از این نشانهها، تشخیص بهموقع و مراجعه به پزشک میتواند در درمان سرطان مؤثر باشد. دقت به واکنشهای بدن در حین مصرف غذا میتواند به شناسایی مشکلات جدی کمک کند و در نهایت به حفظ سلامتی شما منجر شود.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است