برای پیشگیری از این عارضه، کنترل دقیق سطح قند خون و معاینات منظم چشم پزشکی توصیه میشود. درمانهای موجود شامل لیزر درمانی و جراحیهای خاص میباشد که میتواند به حفظ یا بهبود بینایی کمک کند. مراقبتهای مستمر و مدیریت صحیح دیابت نقش مهمی در کاهش خطر بروز رتینوپاتی دیابتی دارد.
به گزارش خط سلامت، احتمالاً برای شما هم پیش آمده که برخی مواقع برای اینکه دید واضحتری پیدا کنید، چشمان خود را بمالید یا مدام پلک بزنید. تاری دید بعضاً مربوط به افزایش سن است، اما ممکن است دلایل دیگری هم داشته باشد.
تاری دید اغلب با درمانهای مناسب رفع میشود، هرچند در صورت بروز هرگونه تغییر ناگهانی در بینایی، لازم است به پزشک مراجعه کنید. سایر علل تاری دید و بیماریهایی که ممکن است باعث تاری دید شوند عبارتند از:
۱. دیابت
بیماری خطرناکی که میتواند باعث ایجاد یک بیماری چشمی به نام رتینوپاتی دیابتی یا شکبیه رنجوری دیابتی شود. این عارضه چشمی علاوه بر تاری دید، ممکن است علائمی، چون مگسپران چشم یا مگسک و حتی نابینایی را در بر داشته باشد.
۲. سکته مغزی
یکی از علائم اصلی سکته مغزی، تاری دید است. در صورتی که علاوه بر تاری دید، با سرگیجه، افتادگی و فلج شدن عضلات صورت، عدم تعادل، اختلال در تکلم و ضعف یا بیحسی در یک بازو مواجه شدید، باید به پزشک مغز و اعصاب مراجعه کنید.
۳. میگرن
میگرن ممکن است در کنار سردردهای شدید، علائم دیگری مانند تاری دید، حساسیت به نور، از بین رفتن موقت کل یا بخشی از بینایی (به مدت ۳۰ دقیقه یا کمتر)، دیدن نقاط نوری چشمکزن، دیدن خطوط موج دار یا لکهها را نیز به همراه داشته باشد.
۴. پارکینسون
تاری دید اولین نشانه این بیماری عصبی نیست؛ اما ممکن است در صورت تشدید بیماری، بینایی نیز تحت تأثیر قرار گیرد. پارکینسون علاوه بر تاری دید، عوارض جانبی زیر را نیز به همراه دارد:
عدم تعادل بیمار و کاهش هماهنگی در بدن، سفتی عضلات، لرزش دستها، بازوها، پاها و گاهی اوقات صورت.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است